Consumă roșiile cu această legumă: Organismul va absorbi mai bine licopenul, substanța care te protejează de cancer. Roșiile nu sunt doar gustoase, ci și utile. Medicul rus Elena Malysheva spune că, în combinație cu usturoiul, ele devin și mai utile pentru organism ca sursă de licopen antioxidant.
Conducătoarea programelor de sănătate, doctorul în științe medicale Elena Malysheva, împărtășește că este util să mâncăm roșii cu usturoi, deoarece licopenul este mai bine absorbit în acest mod. Știința leagă utilizarea acestui antioxidant de o protecție anticancerigenă mai puternică (în special, licopenul este considerat un mijloc de prevenire a cancerului de prostată, precum și a tumorilor mamare).
CITEȘTE ȘI: Îţi poate schimba viaţa: Ce se întâmplă în corp dacă bei un pahar de suc de roşii în fiecare zi
„Usturoiul dublează absorbția licopenului, care ne protejează ochii, vederea, îi protejează pe bărbați de cancerul de prostată și pe femei de cancerul de sân”, spune Dr. Elena Malysheva.
În plus, licopenul îmbunătățește capacitatea de regenerare a celulelor hepatice și crește apărarea organului împotriva infecțiilor.
„Pe de altă parte, roșiile și alte alimente care îl conțin nu trebuie consumate în combinație cu alimente bogate în fier – această „combinație” interferează cu procesul de asimilare a substanței importante”, spune medicul.
Roșiile sunt bogate în vitamine și minerale sănătoase.
Ele conțin:
Consumul regulat de roșii ajută la menținerea unei bune rezistențe a oaselor. Acest lucru este deosebit de important mai ales pentru persoanele în vârstă. Roșiile sunt foarte eficiente pentru bolile de piele, înlătură cu ușurință acneea, ajută în cazul eczemelor, îmbunătățesc starea părului și a scalpului și pot fi folosite ca un exfoliant ușor.
CITEȘTE ȘI: Roșiile: Efectul, recent descoperit, al acestora asupra plămânilor
Toate acestea se datorează acidului ascorbic (cunoscut și sub numele de vitamina C), care are un efect antiinflamator și antibacterian pronunțat, potrivit actualno.com.